Informatie voor ouders

 

Doet de school van uw kind mee aan het BiBi-project? Dan krijgt uw kind in de eerste week een informatiebrief, een toestemmingsformulier en een vragenlijst mee naar huis. In de informatiebrief vindt u informatie over het project en de testjes waar uw kind aan mee kan doen. Door het toestemmingsformulier in te vullen geeft u aan of u wel of geen toestemming verleent voor de deelname van uw kind. Als u uw toestemming verleent, vragen wij u de bijgevoegde vragenlijst in te vullen  over de (taal)situatie thuis. Natuurlijk hopen wij van harte dat u mee wilt werken aan ons onderzoek!


Uw kind zal een aantal testjes doen,  waarvan de meeste met een laptop worden afgenomen. Hij of zij zal onder andere plaatjes benoemen, zo snel mogelijk op knopjes drukken, puzzels oplossen en korte  filmpjes kijken. Onze ervaring is dat kinderen dit erg leuk vinden. De testjes zijn verdeeld in drie sessies van ongeveer een half uur, die op verschillende dagen worden afgenomen. Tussen elk testje is er een korte pauze.


Het BiBi-project voldoet aan de eisen van de ethische commissie van de Université Libre de Bruxelles. Dit betekent dat de resultaten anoniem worden bewaard en geanalyseerd. Verder is deelname geheel vrijwillig en vrijblijvend. Omdat wij geïnteresseerd zijn in de gemiddelde vaardigheden in elke taalgroep, zijn de individuele resultaten van uw kind niet beschikbaar.


Doet de school van uw kind nog niet mee aan het BiBi-project? Maar bent u wel enthousiast geworden om een steentje bij te dragen aan de taalwetenschap? Neem dan contact met ons op! Ook voor verdere vragen kunt u ons een e-mail sturen.